Att tänka på inför ditt besök

Viktig information inför din vistelse på Lilla Brattön

Renoveringar

Den fantastiska ön Lilla Brattön ska vi tillsammans vårda och förvalta för att kommande generationer också ska få spendera tid där. Flera av stugorna, restaurangbyggnader, bryggor och vägar är i behov av renovering och uppfräschning.

Under hösten och vintern 2023–2024 har vi därför påbörjat det arbetet. Till säsongen 2024 kommer 20 stugor vara renoverade till en ny standard. Lövstugan har helrenoverats och är en i klass för sig!

Bryggan i gästhamnen ska också renoveras och fräschas upp. Vi ser även över vägar, elskåp och säkerheten som helhet på ön.

Det har dränerats kring restaurangen och byggts en 300 kvm stor terrass. Det har också lagts nytt tak, renoverat fasaden och satt in nya stora fönsterpartier.

Planering för enhetlig belysning runt hela ön samt skyltning pågår också.

Att göra på ön

Det finns mängder av saker att se och göra på Lilla Brattön. Allt är i ett lugnare tempo, så när du kliver av färjan kommer du andas in havsluft och känslan av avkoppling kommer infinna sig.

Givetvis kan du ta ett havsbad, hoppa från hopptornet, fiska krabbor, promenera, spela äventyrsgolf, fika och besöka restaurangen.

Under sommmarveckorna kommer det vara underhållning i form av bingo, musik, quiz och så vidare. Se separat schema.

Att göra i närheten av ön

3 minuters promenad från färjeläget på Almön, ligger Tjörnbro Arena. Vår systerverksamhet. Där finns ofantligt mycket att upptäcka för dig som vill aktivera sig.  
Maj till september finns det en uppvärmd 25 meters pool samt bastu, Sveriges största utomhustrampolinpark, en Ninjabana, lekbod, inomhusträningshall och digital tipsrunda. Flera gånger i veckan så anordnas det aktiviteter som yoga, familjeträning, funktionell träning och musikevenemang. Kolla in hemsidan för att se hela utbudet:  

www.tjornbroarena.se och fliken ”Vad händer på Arenan”. Observera att flera av aktiviteterna bokar du genom hemsidan för att säkra din plats.  

Reception

Under säsong är receptionen bemannad varje dag mellan 11-12. Till receptionen kan du vända dig med frågor om till exempel bokning, felanmälan eller om det saknas något i din stuga. Övrig tid kan personalen i restaurangen vara behjälplig. Vi går också att nå via jourtelefonen 0705-770103.

Konferens på ön

Ja så roligt att du vill komma och konferera hos oss! Vi erbjuder givetvis konferens. Lokalen är Storstugan och där finns projektor, skärm, nätverk, block och pennor. När du konfererar ingår vatten, kaffe/te, frukt och mörk choklad till alla deltagare.
Måltiderna äter du på Elviras Skärgårdskrog. Givetvis så ordnar vi övernattande konferenser med aktiviteter och måltider, men också dagskonferenser med aktiviteter och lunch.
 

Läs mer på konferenssidan eller skicka din förfrågan direkt till bokning@lillabratton.se.

Bröllop på ön

Tänk vad underbart att spendera sin bröllopshelg med sin familj och vänner, på en helt egen ö! Den 300 kvm stora terrassen är perfekt för mingel och kanske ett förtugg innan middagen. I restaurangen kan du samla dina 100 närmsta och njuta av en magisk middag och se solen som går ner över havet.
Skicka din förfrågan till
bokning@lillabratton.se  

Butik

Under säsongsveckorna finns det en liten livsmedelsbutik på Lilla Brattön. Där kan du bland annat köpa basvaror och glass.

Säkerhet

Din och andras säkerhet under er vistelse på Lilla Brattön är väldigt viktig för oss och något vi alltid prioriterar. Speciellt då vi befinner oss på en ö och därmed inte har samma tillgång till resurser som man har på fastlandet.

På ön finns därför en hjärtstartare som är placerad utanför restaurangen och första hjälpenutrustning som är belägen inne i receptionen.

I varje stuga finns ytterligare information kring vad du och dina vänner bör tänka på så att er vistelse på Bohusläns pärla blir så trygg och bra som möjligt.

Hundar och cyklar

På Lilla Brattön får hundar vistas i ett begränsat område. Området är markerat på en karta. Om du önskar bo på Lilla Brattön och har hund finns det två stugor som tillåter husdjur, Havsviken och Flottviken. Mejla till bokning@lillabratton.se för att se möjlighet att boka någon av dessa stugor.

Se karta för området där hundar får vistas här.

Lilla Brattön upplevs bäst barfota och promenerandes eller på en härlig löptur. På Lilla Brattön är det inte tillåtet med cyklar, rullskridskor/inlines, kickbikes eller skateboard.

Tillgänglighet

Mer information kommer inom kort.

In- och utcheckning

Incheckning efter kl.12.00 och utcheckning före kl. 11.00.

Vi erbjuder möjligheten att checka in i stugan från kl.12:00. Incheckning sker i receptionen på Lilla Brattön. Receptionen ligger till vänster om restaurangen.

Stugan skall vara städad och utcheckad senast kl. 11:00 på avresedagen. Nyckel lämnas inne i receptionen eller i nyckelboxen på utsidan av receptionbyggnaden.

Utrustning i stugorna

I i kategorierna Elegans, Finess och Charm finns följande köksutrustning:

 • Porslin
 • Bestick
 • Stekpanna
 • Kastrull
 • Skärbräda
 • Kaffekokare
 • Städutrustning

Man tar själv med sig egen diskhandduk, diskmedel, trasa, toalett- och hushållspapper.

Färjetrafik till ön

Under sommarveckorna (15 juni till och med 18 augusti) trafikerar  färjan M/S Granita Almön – Lilla Brattön enligt tidtabell. Biljett löser du ombord och betalningen sker med Swish. Under veckorna 28–31 körs även kvällsturer med en annan båt.

För färjetider och priser hänvisar vi till aktuell turlista.

Vill du boka stuga, konferens eller fest under försäsong och eftersäsong krävs planerad tur med båt ut till Lilla Brattön. Resterande tid på året måste M/S Granita förbokas för en extra kostnad. Bokning utanför M/S Granitas tidtabell sker via bokning@lillabratton.se.

Städning, sängkläder och tvättmöjligheter

Stugan städar du själv innan utcheckning utifrån det städschema som finns i stugan. Varje stuga har städutrustning.

Sänglinne kan hyras på Lilla Brattön om så önskas. Förboka detta senast 7 dagar innan ankomst genom att mejla till bokning@lillabratton.se.

I servicehusen runt om på Lilla Brattön finns tillgång till tvättmaskiner. Dessa bokas mot en avgift i receptionen.

Bokning och betalning

Bokning av stuga görs online eller via mejlt till bokning@lillabratton.se. Betalning sker i samband med bokningen.

När du gör din bokning kan du skriva ett meddelande om du önskar en specifik stuga. Det är dock endast en önskan. Vi kommer göra allt vi kan för att placera dig i önskad stuga, men vi kan inte lova dig det.

Villkor utan avbeställningsskydd: Ej återbetalningsbar vid avbokning eller om vistelsen avbryts. 

Villkor med Avbeställningsskydd (595:-): Fri avbokning oavsett orsak fram till 30 dagar före ankomst. Kostnaden för avbeställningsskyddet återbetalas ej. 

De bokningsvillkor vi använder följer Visitas uppsatta riktlinjer.

Avbokningsregler
 1. Villkor utan avbeställningsskydd: Ej återbetalningsbar vid avbokning eller om vistelsen avbryts.
 2. Villkor med avbeställningsskydd (595:-): Fri avbokning oavsett orsak fram till 30 dagar före ankomst. Kostnaden för avbeställningsskyddet återbetalas ej.
 3. Bokaren skall betala kostnaden för bokningen inom utsatt tid för att bekräfta bokningen. Obetald bokning tolkas som att beställaren avser avboka bokningen.
 4. Bokaren är gentemot Lilla Brattön/AB Insula ansvarig för att vårda den stuga/lägenhet/rum som disponeras under hyresperioden. Större skador tillfogade stuga/lägenhet/rum under hyresperioden skall till fullo ersättas av bokaren och alla skador ska rapporteras till receptionen.
 5. Bokning med rabatterad SKF-pris får inte säljas vidare eller överlåtas till tredje part utan godkännande från Lilla Brattön/AB Insula. Överträdelse leder till makulerad bokning utan återbetalningsrätt.
 6. Bokaren är medveten om att rökning inte är tillåtet i några fastigheter. Överträdelse debiteras med en saneringskostnad på 5000: -. Samma regler gäller för överträdelse av hushållning av pälsdjur i stuga/lägenhet/rum som inte är anvisade som boende med medhavda pälsdjur.
 7. Strejk, lockdown, eldsvåda, elavbrott, väsentliga inskränkningar i leveranser eller andra omständigheter utanför Lilla Brattön/AB Insula kontroll berättigar Lilla Brattön/AB Insula att häva avtalet utan skyldighet att utge skadestånd.
 8. Lilla Brattön/AB Insula är gentemot beställaren fullt ansvarig för åtagande enligt avtal.
Säsongshyra

För dig som önskar hyra stuga för en hel säsong, mejla info@lillabratton.se. Vid bekräftad bokning betalas först ut en bokningsavgift och därefter ska hela hyresbeloppet vara inbetalt senast den 31 mars eller enligt överenskommelse. 

Beviljad önskan får ej överlåtas.  Om man har egen båt med sig finns det möjlighet att hyra båtplats. Se mer information om att hyra båtplats under gästhamn.