Som en pärla i Hakefjorden, strax utanför Stenungsund, ligger Lilla Brattön.

Om Lilla Brattön

Som en pärla i Hakefjorden strax utanför Stenungsund ligger Lilla Brattön.
Ön skänktes av SKF:s grundare Dr Sven Wingquist till SKF-arbetarna år 1928 och ägs och drivs nu av Metalls medlemmar på SKF samt Investgroup.

Det klara och saltmättande vattnet kring ön inbjuder till uppfriskande bad. För den som så önskar finns en bastu i anslutning till badplatsen. För den fiskeintresserade erbjuder vattnet runt ön ett mycket fint fiske med stor artrikedom. Fiske från båt är att föredra men även från klipporna görs fina fångster. Ön inbjuder också till promenader eller löpning i underbar miljö.

På ön finns 79 stugor i olika kategorier. Restaurang, bastu, äventyrsgolf och servicebutik är öppna under säsongen. Lilla Brattön erbjuder också bra möjligheter att förlägga konferenser, högtidskalas, event samt skol- och lägerverksamhet.

Här finns också flera badplatser och möjligheter till fiske och andra vattensporter. För de som söker lugn och ro är Lilla Brattön en perfekt plats att koppla av och njuta av naturen.

På ön finns också en liten butik som säljer grundläggande förnödenheter och ett café där man kan njuta av en kopp kaffe eller en bit kaka. Det finns också en restaurang på ön, där man kan avnjuta god mat med utsikt över havet.

Lilla Brattön är en vacker och fridfull plats, perfekt för en dagstur eller en längre vistelse borta från stadens brus.

 

Varmt välkomna till Lilla Brattön, Västkustens pärla.